Bolyki Tamás (szerk.) – A ​világ legnagyobb összeesküvései
8,00 lei Kosárba teszem

Bolyki Tamás (szerk.) – A ​világ legnagyobb összeesküvései

8,00 lei

Még ​ma is kevesen hiszik el, hogy a világtörténelemnek létezik egy kevésbé látható, titkos vonulata is. Ezt nem tanítják az iskolákban, a történelemkönyvek sem foglalkoznak vele, hiszen azokban csupán a felszín eseményeit ismertetik, rendszerint összefüggéseikből kiragadva. Elhallgatják a láthatatlan háttértartalom létét, annak titkos manipulációit, hiszen éppen ez a hatalom hagyja jóvá a hivatalos történetírást is.

Emlékeznek még Mel Gibson űzött tekintetére az Összeesküvés-elmélet című filmből? Akkor sokan megmosolyogtuk, és őrültnek tartottuk az ötletet, hogy a CIA és a hozzá hasonló titkos szervezetek álljanak a Watergate-ügy, a kubai rakétaválság, Pearl Harbor, Kennedy elnök meggyilkolása, a pápa elleni merénylet vagy éppen az Öböl-háború mögött. Ám alig telt el öt év a film bemutatója óra, és lám, egyre többen gondoljuk úgy, hogy valahol valakik a háttérből irányítják az életünket.

Kötetünk igyekszik bemutatni e háttértartalom látható jeleit, ám kitérünk néhány helyi jellegű, „kisebb” összeesküvés ismertetésére is. Találkozhatunk olyan ügyekkel, amelyeknek még ma sem leljük a megoldását, de mesélünk olyan merényletekről is, melyek indítéka azonnal látható. Tesszük ezt azért, hogy bemutassuk olvasóinknak, hányféle összeesküvés létezhet, és hogy bebizonyítsuk, nem kell feltétlenül paranoiásnak lenni ahhoz, hogy titkokat szimatoljunk akár a legjelentéktelenebb dolgok mögött is…

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638629924