Kertész István – Nagy ​Sándor hadinépe
13,00 lei Kosárba teszem

Kertész István – Nagy ​Sándor hadinépe

13,00 lei

Makedóniai ​Nagy Sándorról az a kép él a köztudatban, hogy elvakult hódító volt, akinek semmi egyéb nem járt eszében, mint a világ legnagyobb uralkodójává válni. Kertész István ismeretterjesztő könyve, a Nagy Sándor hadi népe, jelentősen árnyalja ezt a képet. Egy elvakult őrült nem várja meg az aratás végét a hadjárat kezdetével. Egy elvakult őrült nem fordít figyelmet arra, hogy elfogadtassa magát a legyőzött területek lakosságával. Még a legfanyalgóbbaknak is el kell ismerni, hogy Alexandrosz nem csupán jó hadvezér volt, hanem kiváló politikus, aki gazdasági-társadalmi kérdésekben is joggal érezte otthon magát.
Haderejének sikere abban rejlett, hogy „ …taktikájuk és haditechnikájuk tökéletesen harmonizált egymással. Minden egyes fegyvernem ugyanis a saját technikai lehetőségeihez leginkább illő taktikai feladatot kapta.”. Nem véletlenül tanulmányozta egy évezreddel később élt kiváló hadvezér, bizonyos Bonaparte Napóleon, oly elmélyülten az alexandroszi stratégiát.

Kertész István könyvét azoknak ajánljuk, akik nem felszínes portrét szeretnének kapni az ókori történelem egyik legvitatottabb alakjáról, hanem azokra a diplomáciai- katonai összefüggésekre, valamint a hadsereg konkrét működésére kíváncsiak.

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

112 oldal  – keménytáblás – ISBN: 9635964846