Tim Trevan – Saddam ​titkai – Irak titkos fegyverei
8,00 lei Kosárba teszem

Tim Trevan – Saddam ​titkai – Irak titkos fegyverei

8,00 lei

Az ​iraki titkos fegyverek utáni hajsza érdekfeszítő történetét az ENSZ egyik vezető beosztású alkalmazottja, Tim Trevan vetette papírra. Dokumentumregényéből megtudhatjuk a nyomozás minden apró részletét, és az olvasó a könyv végére úgy érzi majd, mintha ő maga is részt vett volna a vizsgálatokban.

A titkos fegyverprogramokat vizsgáló bizottság (UNSCOM) felállításának részleteitől kezdve követhetjük figyelemmel Tim Trevan, a brit vegyi és biológiai fegyverszakértő erőfeszítéseit, melyek során sikeresen leplezték le Irak programjait. Az UNSCOM munkáját mindenben hátráltatók, hazugságokkal, megfélemlítéssel, halálos fenyegetésekkel próbálták az ENSZ elemzőit eltántorítani feladatuktól–sikertelenül. Rolf Ekéus, az UNSCOM svéd származású vezetője azonban olyan stratégiát dolgozott ki, mellyel szemben az iraki machinációk hatástalannak bizonyultak. Sikeresen fedezték fel a titkos programok minden részletét, és az általuk szorgalmazott folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően Irak azokat nem tudta ismételten beindítani.

Az UNSCOM munkáját kitűnő háttérinformációk, technikai háttér, műholdfényképek, iraki disszidensek és saját eltökéltségük segítette. A kötet szerzője azonban figyelmeztet arra, nem biztos, hogy minden iraki hazugságra fény derült, és még messze vagyunk attól, hogy Irak mindenben megfelelne a fegyverszüneti megállapodás rendelkezéseiben foglaltaknak. A mű a huszadik század végének egyik legsúlyosabb nemzetközi konfliktusáról fest részletes képet.

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

380 oldal – keménytáblás – ISBN: 9630033526