Antalffy Tibor – Ausztráliába ​disszidáltam
10,00 lei Kosárba teszem

Antalffy Tibor – Ausztráliába ​disszidáltam

10,00 lei

Láttál ​már koala macit?

De tényleg, láttál már koala macit, olyat mint a címlapon lévő? Nem, nem az állatkertben, csak úgy vadon.
Már kerek öt éve voltam Ausztráliában, amikor egy vasárnap reggelen mellbevágott a gondolat: tényleg, hol vannak a kenguruk meg a többiek? Hát hol lennének? Az üdvözlő lapokon. Persze az üdvözlő lapokon látható aborigin harcos is teljes harci díszben, vagyis tök meztelen.
A valóságban az aborigin harcos koszos, lehetőleg részeg, nincs kipingálva, por- valamint légylepte, és persze nem harcol.
Koala macit tehát nem láthattam. Az ember egyéb más állatokkal van elfoglalva. Időnként megírják az újságok, kinek a lábával úszott el egy cápa, és mert ez egy elég nagy állat, a lábakat többnyire tőből tépi ki. Ami a helyszínen marad, az rendszerint másodpercek alatt elvérzik a jó langyi tengervízben.
Ami azt illeti a szárazföld se izgalommentes. Sydney-i családi házadban nyugodtan előfordulhat, hogy egy mérges pók bemászik az ablakon és huncutul elbújik a salátástál tövében vagy mérgeskígyó tiszteli meg a hátsó kerted és várja a kedvező alkalmat, hogy rádhozza a frászt, ami rendszerint sikerült neki.

„A könyv végig érdekes, mulatságos és nagyon informatív. Ritkán jut az olvasó kezébe ilyen eredeti nyelvezetű és ennyire gördülékeny útleírás. Mellesleg még dönteni is segít: itthon vagy külhon?” (idézet a MAI IRODALOM című hetilap sehol meg nem jelenő számából)

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

144 oldal · ISBN: 9630277387