B. Nagy Margit – Reneszánsz ​és barokk Erdélyben
15,00 lei Kosárba teszem

B. Nagy Margit – Reneszánsz ​és barokk Erdélyben

15,00 lei

Az ​egyetemes művészettörténet két nagy stílusa, a reneszánsz és a barokk jegyében fogant erdélyi alkotásokat kutatja a szerző közel két évtizede. Kutatásai nemcsak a kiemelkedő, híressé vált emlékekre és mesterekre szorítkoznak, hanem sok kisebb műalkotásra is, eddig ismeretlen alkotóra is kiterjednek, akik együttes erőfeszítéssel hozták létre a letűnt századokat jellemző korstílusokat.
E könyv szerzője a fennmaradt emlékanyag vizsgálata mellett, a levéltári forrásokban feljegyzett, de ma már nem létező alkotások elemzésével tulajdonképpen rekonstruálja azt a széles körű művészi tevékenységet, amely az építészet, a festészet, a szobrászat és az iparművészet területén a reneszánsz, illetőleg a barokk sajátos ízlésvilágát juttatta érvényre Erdélyben, s kialakította ezek honi formanyelvét. Különleges figyelmet szentel annak a fontos kelet-európai műtörténeti kérdésnek, hogy az elmúlt századokban a nagy stílusirányok miként hatottak a népművészetre, és hogy az ismeretlen, de épp a jelen kutatások nyomán megismert népi faragómesterek milyen indítást nyertek a magas művészet formakincséből. Hogy aztán a maguk ízlése és technikai tudása szerint vigyék tovább ezeket az új motívumokat.
B. Nagy Margit könyve a nagyközönség számára is élvezetes stílusban ismerteti művészettörténeti kutatásai eredményeit, a szakembereket viszont külön jegyzet-fejezetben tájékoztatja forrásairól.

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

356 oldal · keménytáblás