Lakos György – A ​szerencse fia
8,00 lei Kosárba teszem

Lakos György – A ​szerencse fia

8,00 lei

Kuti ​József téesztagot hatvanöt évesen szövetkezete elnökévé akarják választani. Önéletrajzot kell készítenie a járási pártbizottság számára.
Így indul a Szépirodalmi Könyvkiadó nagyregénypályázatán dicséretben részesített mű. Az elkészült életrajz száraz tényekre szorítkozó mondatai a regény oldalain megelevenednek, fejezetekké tágulnak. A nagyszülők, szülők, majd a főhős sorsának, megpróbáltatásainak kibontakozásával együtt nemcsak századunk magyar történelmének nagy fordulatai sorjáznak el az olvasó előtt, hanem szociográfiai, etnográfiai mélységgel és erővel feltárulnak a helyi sajátosságok is: a Vásárhely környéki tanyavilág népének élete, folklórja, nyelve.
„Bizonyára sokan kíváncsiak rá, hogy miért éppen a vásárhelyi tanyavilágot választottam egy elejétől a végéig kitalált töréténet színhelyéül – mondja az író – Ez a táj nőtt legszorosabban a szívemhez. Ismerem és szeretem az itt élő embereket, érzem a táj lelkét. Többszörös rokoni szálak fűznek a helyszínhez. De talán mégsem ez a fő ok. Megelőzi ezt az a sokoldalú vizsgálódás, amit az alföldi tanyavilágban végeztem, gyakorlati tapasztalataimat kiegészítve módszeres tanulmányokkal.”

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

372 oldal