Bruno Schulz – Fahajas ​boltok
25,00 lei Kosárba teszem

Bruno Schulz – Fahajas ​boltok

25,00 lei

“Hát ​nem itthon vagyunk, ismerős, meghitt terepen?
Schulz tudta, amit mindenki tud (tud és elfelejt), de akkor, túlzón szólva, csupán Gombrowicz és Kafka tudott, hogy ‘bármi megtörténhet’. Nem, ezt most rosszul mondom, ezt minden nagy író tudja, sőt azt hiszem, ebben áll a nagysága, ebben a mindenben, a képlékeny Ovidiustól a szigorú Flaubert-ig.” /Esterházy Péter/

„… minden évben elolvasom a lengyel Bruno Schulz Fahajas boltok című könyvét.” /Bohumil Hrabal/

„Az 1942-ben a drohobicsi gettóban meggyilkolt galíciai zsidó, az aprótermetű rajztanár és fölülmúlhatatlan művész, Bruno Schulz csupán kötetnyi irodalmi művet hagyott maga után, mely annyira eredeti, hogy egyetlen olvasat sem birkózhat meg egyedül vele, és elég jelentős ahhoz, hogy írója világirodalmi rangját biztosítsa” – írja Schulzról Karl-Markus Gauss.
Most közreadott Schulz-kötetünk – mely magyarul mindezidáig a legteljesebb kiadás Schulz életművéből – eme eredetiség megtapasztalását teszi hozzáférhetővé Schulz műveinek legutóbbi 1969-es kiadása után.Kötetünk kiegészül a Schulz-Witkacy, Schulz-Gombrowicz levelezés néhány részletével, és ízelítőt ad e sajátos világú képzőművész grafikáiból. Jelenkor Kiadó.

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

548 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636765781