Nemere István – A ​száműzöttek (Kuruc világ 3.)
25,00 lei Kosárba teszem

Nemere István – A ​száműzöttek (Kuruc világ 3.)

25,00 lei

A ​trilógia harmadik részében Zrínyi Ilona és Thököly Imre életének utolsó éveiről olvashatunk – mindamellett megismerjük a korabeli bécsi, isztambuli, római és párizsi eseményeket is. A kurucok immár a török segítségére szorulnak, és bár a magát még mindig erdélyi fejedelemnek nevező Thököly vív egy diadalmas csatát, s rövid időre visszaszerzi hatalmát, a nagypolitika eseményei áthúzzák számításait. Az Oszmán Birodalom és a Habsburgok hatalma között egyre szűkülnek a lehetőségek. Amikor pedig Imre gróf már teljesen török segítségre szorul, elkezdődik a kuruc mozgalom a felkelések, lázadások – utolsó szakasza.
Ezenközben Ilona sszony Bécsben vívja a maga csatáit, és hamarosan kiszabadul, mehet férje után török földre. Szerbiában végre ismét együtt élhetnek, habár immár török alattvalóként. Az események láncolata a száműzötteket mind délebbre sodorja, hogy aztán életük végét számtalan megaláztatás és küzdelem közepette, a reményt soha el nem veszítve már Kis-Ázsiában tölthessék.
A két történelmi nagyság megható szerelme mellett a regényben fel-felvillan az európai politika számos eseménye, amelyek mind hatást gyakorolnak hőseink életére.

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

304 oldal – keménytáblás – ISBN: 9789632673912