Georges Bernanos – Bűntett
8,00 lei Kosárba teszem

Georges Bernanos – Bűntett

8,00 lei

Georges ​Bernanos (1888–1948) francia katolikus író, a Francia Tudományos Akadémia tagja nem ismeretlen a magyar olvasóközönség előtt. „A Sátán árnyékában” és az „Egy falusi plébános naplója” című regénye magyarul is sikert aratott és ismertté tette a nevét.

A „Bűntett” sokkal több mint egy gyilkos és gyilkosságok története. A gyilkosság itt csak szimbolikus jelentőségű. A regény főszereplője lelki kényszer hatására két gyilkosságot is elkövet. A környék lakóiban, a történet tanúiban felgomolygó zavar, tanácstalanság, a haláleseteken érzett fájdalom, a „Gonosz” misztikus ereje szimbolikusan átélteti a mai olvasóival is az önkényes gyilkosság, mindenféle terrorcselekedet szörnyű érthetetlenségét.
Bernanos regényeit az a meghatározó élmény motiválja, hogy rádöbbent a Rossz természetfölötti összefüggésére és a modern világ tragikumára, mely ezt nem veszi észre, és természetes eszközökkel akar ellene küzdeni. Pedig aki nem a Szeretet és az Irgalom természetfölötti vértezetében közeledik hozzá, aki csak földi igazságot akar szolgáltatni, azt a Rossz felfalja vagy kétségbeesésbe sodorja.

Országos szállítás Román Posta-val

  • 15 napos visszatérítés kérdés nélkül
  • Adja le rendelését 12 óra előtt és aznap postázzuk
Biztonságos oldal és fizetés

224 oldal – puhatáblás – ISBN: 9639137111